Statiile de dedurizare si efectele lor

Dedurizatorul sau statia de dedurizare, asa cum mai este cunoscut, este singurul obiect care poate face ca apa de foraj, care in general are duritati foarte mari, sa fie suportabila si folosibila pentru uz casnic. Oricine locuieste la curte si foloseste apa nu din reteaua publica de apa ci din surse proprii precum puturi sau fantani, stie ca apa provenita din aceste surse este mult mai dura decat apa de la bloc de pilda.

Pentru a afla exact cat de dura este apa si a sti astfel de ce tip de statii dedurizare apa trebuie folosite in diferite zone sau in diferite tipuri de cladiri, este necear un test de duritate a apei care va oferi un diagnostic exact al apei pe care o folositi in mod obisnuit. Exista ape foarte moi si ape moi (cu o duritate de pana la 8 grade germane) si ape medii, moderate, dure si foarte dure (care pot ajunge la duritati pornind de la 8 grade germane si ajungand pana la 30), acestea fiind cele pentru care va trebui sa se ia masuri.

Practic un dedurizator nu face altceva decat sa elimine din apa sarurile dure in cantitate mare – calciu si magneziu – cele care fac ca apa sa isi schimbe duritatea si sa devina de nefolosit la parametri optimi. Practic dedurizatorul realizeaza o inlocuire a ionilor de calciu si magneziu cu ioni de sodiu, care nu se depun si nu au niciun fel de reactie cu agentii de curatare. Apa din surse de foraj este trecuta printr-un mediu – rasina – care favorizeaza schimbul de ioni, iar atunci cand apa este saturata in ioni de calciu si magneziu se face o regenerare a sistemului.
Statile de dedurizare sunt in general simplu de montat si intretinut, dar veti avea nevoie de un instalator atat in alegerea cat si in instalarea uneia.

La shop-einstal.ro gama de statii de dedurizare este foarte vasta, fie ca optati pentru o statie casnica de dedurizare, fie pentru una industriala. Urmarile benefice ale folosirii unei statii de dedurizare sunt o presiune mult mai buna a apei, baterii si tevi mult mai curate si fara depuneri de calcar, electrocasnice „sanatoase” si in stare de functionare pentru o perioada mai lunga de timp, transfer termic cu randament maxim pentru ca centrala termica va functiona mai bine, si in final totul se va traduce in economie de bani.

No comments:

Post a Comment