Cu totii suntem avizi dupa informatie. Mergem la piata si ne ascutim simtul auzului cand cineva vorbeste despre ceva important si parca am vrea sa intram in discutie, mergem la film si adresam intrebari despre regizor, actori, personaje, mergem la scoala si ne informam cu privire la background-ul profesorilor, al scolii in sine, pentru a putea fi cat mai bine pusi in tema. Informati este putere, asa cum am zis-o de multe ori si asa cum au zis-o si altii de si mai multe ori.
Cu ajutorul informatiilor putem manipula lumea intreaga (si fara jena, putem afirma ca aceasta lume intreaga se lasa manipulata destul de usor, avand in vedere ca nimeni nu doreste sa depuna prea mult efort, contestand informatia primita). De unde preluam informatia si ce facem cu ea? Ce anume ne intereseaza cand punem mana pe un ziar Alba sau un ziar de interes national?! Oamenii, cititorii, spectatorii si ascultatorii, au tendinta de a trece in revista chiar si informatiile de care nu le pasa, ori pe care nu le privesc cu total interes, numai de dragul informatii. A fi informat nu reprezinta un lucru rau, sa nu ne intelegem gresit, insa atunci cand ne intereseaza un anume subiect, ideal este sa ne informam cat mai mult asupra lui si sa nu risipim pretiosul timp sau energie pe informatii care nu ne sunt de folos sau care nu reprezinta absolut nici un interes pentru noi. Ce facem, asadar, cu informatia pe care o preluam din mass media?! Ori mai bine spus, ce avem tendinta de a face? Omul s-a dovedit a fi un bun carcotas in toate situatiile in care viata l-a pozitionat, ceea ce inseamna ca este si un bun comunicator.
Nu numai ca reusim in ziua de azi sa ne informam cu privire la orice insa reusim sa ne si adresam intrebari, sau sa adresam intrebari celor care ne furnizeaza informatia pentru a crea un cerc comunicational, un lucru bun in comparatie cu ceea ce comunismul ne oferea, inca din primele incercari de comunicare in masa.
No comments:
Post a Comment