Tratamentele naturale pentru par si piele sunt la moda zilele astea nu atat pentru componenta lor bio, cat pentru efectele puternice si de durata pe care le promit. Avantajele folosirii tratamentelor naturale tin de rapiditatea actiunii, gradul mai mare de penetrare a substantelor nutritive la nivelul scalpului si al pielii, calitatea ingredientelor din componenta lor. 100% naturale si fara efecte adverse, tratamentele naturale le ajuta pe doamne si domnisoare sa arate perfect si sa isi pasteze tineretea pielii sau parului mult mai usor.
Printre cele mai utilizate tipuri de tratamente naturale se afla si cel pe baza de ulei de cocos. Disponibil pe piata in diverse forme si la diverse gramaje, uleiul de cocos este cautat de femei pentru proprietatile lui antibacteriene si antifungice. Uleiul de cocos hidrateaza pielea si scalpul, mentine firele de par sanatoase, le ofera catifelare si stralucire de individiat. Bogat in grasimi saturate, vitamine, E si K, fier, acest ulei de cocos are si un miros foarte placut, putand fi utilizat si in sedintele de aromaterapie. Este utilizat in special de persoanele care au mainile uscate sau crapate, sufera de deshidratare puternica, prezinta iritatii si inflamatii la nivelul pielii. In urma folosirii uleiului de cocos pielea ramane hidratata si catifelat, se exfoliaza mai usor, vindeca vanataile, procesul de imbatranire a pielii este incetinit. Cat despre efectele sale asupra parului, uleiul are foarte multa vitamina E, este tonic pentru stimularea cresterii sale, indeparteaza matreata, vindeca bolile scalpului. Previne caderea parului, reface foliculii de par, oferind podoabei capilare stralucire si suplete.
Uleiul de cocos se poate utiliza fie simplu, in stare pura, fie combinat cu diverse alte uleiuri esentiale, pentru mastile de par. Mastile de par se aplica direct pe par sau pe piele, dupa care se lasa sa actioneze cateva minute sau ore, urmand a se spala zonele cu apa si sampon, de preferinta tot natural, pentru indepartarea uleiurilor.
No comments:
Post a Comment