Cat de importante sunt plintele parchet pentru designul unei camere?

Daca v-ati mutat in casa noua sau vreti sa mai faceti niste schimbari prin apartament cu siguranta primul gand care-l aveti este sa schimbati parchetul. Parchetul este elementul central al oricarei camere, el poate sa o transforme intr-una eleganta, daca e de calitate si e ingrijit, sau poate sa o arunce in anonimat, daca nu e ingrijit corespunzator. Montarea parchetului se face foarte simplu, de multe ori nu necesita o echipa specializata, esentele din care e facut lemnul parchetului difera, asa ca preturile sunt pentru orice buzunare.

Odata cu montarea parchetului de calitate apare insa si o alta problema pe care ar putea-o rezolva doar un profesionist. Pe marginea parchetului se monteaza asa-numitele plinte parchet, a caror imbinare si combinare cu elementele parchetului deja fixat poate da batai de cap, mai ales ca unghiurile pe care le poate impune peretele pe care se va fixa nu sunt asa de ofertate de fiecare data. Plinta este o piese de lemn sau din alte materiale, care se aplica pe partea de jos a peretilor pentru a proteja suprafata de lovituri, umezeala, pentru a acoperi rostul dintre pardoseala si perete. In functie de designul parchetului si de modul in care doriti sa arate acest „brau” din plinte parchet puteti opta pentru plinta alba, aluminiu, furnir, stejar de la www.naturalwoodfloor.ro, magazin online cu o oferta bogata de parchet de calitate si accesorii. Fiecare plinta are un canal exterior cu masca la culoare pe unde se poate introduce surubul, asa ca trebuie sa fim atenti si la modul in care se poate face imbinarea lor si fixarea in perete.

Unele necesita cleme de prindere, altele nu necesita, firele sau alte elemente la care trebuie sa avem acces vor fi „ferite” de plinte, astfel incat sa poata fi „la vedere”. Importanta plintelor este cu atat mai mare cu cat acestea pot sa ajute la crearea unui design perfect, pot sa dea o nota eleganta intregului decor din camera si pot sa fereasca zidul de eventuale atacuri din partea daunatorilor sau de acumualarea de insecte si mizerie.

Beneficii ale imbatranirii

Rezistenta mai mare fizica si psihica. Multi atleti au perioada de glorie in jur de 20 de ani. O parte din ei pot avea performante notabile si pe la 30 de ani. Insa in general, cand treci de 40 de ani, deja nu prea mai esti in forma. Chiar daca pana in 40 de ani esti un zmeu pe terenul de atletism, nici dupa 50 de ani nu ai de ce sa te plangi.

Cei care depasesc o anumita varsta mai inaintata spun ca acest lucru e un avantaj pentru ei mai ales daca vor sa intre in competitie la un maraton. Avantajul este unul al experientei. Chiar si experienta nu e suficienta atunci cand vrei sa alergi pe distante mari asa ca pot aparea oricand dureri insuportabile, crampe, disconfort si foarte mult stres emotional. Pentru cei peste 40 de ani deja a ajunge la o astfel de bariera e ceva asteptat, pentru cei tineri, asa ceva nu se poate intampla.

Dupa cum s-a mai discutat, batranii sunt mai buni la controlul emotiilor, asa ca pot sa aiba acces mai usor la resursele din creier pentru a putea depasi obstacole de netrecut. In final, cei in varsta isi cunosc limitele, fizice si psihice. Mai bine sa fie pregatiti si gata sa intre in cursa decat sa incerce un lucru pe care stiu din start ca nu il vor duce la bun sfarsit.

Ce este un serviciu privat pentru situatii de urgenta?

Cu totii am auzit vorbindu-se despre pompieri, ambulanta, echipaje de descarcerare, paramedici... sunt servicii care intervin intotdeauna in caz de forta majora si care au obligatia de a asigura protectia persoanei si a bunurilor in cazul unor calamitati naturale sau a unor incidente neprevazute. Tot mai des in ultima vreme, insa, apar mentiuni referitoare la servicii private de urgenta, pornind de la ambulante private si terminand cu echipe precum Caldo Security care asigura protectia si prevenirea situatiilor de urgenta, pe baza unui contract incheiat cu institutii sau cu operatori economici, dar si cu persoane private care isi doresc sa aiba parte de siguranta si protectie eficienta.

Un serviciu privat pentru situatii de urgenta este, potrivit legislatiei in vigoare, o structura specializata - alta decat cea apartinand serviciilor de urgenta profesioniste (respectiv serviciile de stat), care actioneaza in scopul apararii vietii, avutului privat, impotriva incendiilor precum si altor calamitati. Un serviciu privat pentru situatii de urgenta are ca atributii desfasurarea de activitati de informare in scopul cunoasterii si respectarii regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor dar si impotriva altor situatii de urgenta, verificarea modului in care se aplica normele privitoare la apararea impotriva incendiilor, asigurarea propriu zisa a interventiei pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor dar si bunurilor mobile sau imobile periclitate de catre situatia de forta majora care apare.

De asemenea, tot la capitolul atributii intra si verificarea si intretinerea mjloacelor de prevenire si stingere a incendiilor, a instalatiilor de semnalizare, avertizare si stingere, instruirea personalului si conducerii unei institutii cu privire la modul de interventie in caz de incendiu sau alta situatie de forta majora. Formarea si evaluarea membrilor unei astfel de echipe private de protectie este asigurata de catre centre de formare si evaluare abilitate de lege, la fel ca si certificarea competentei lor profesionale. Un serviciu privat de urgenta are in subordinea sa pompieri angajati si voluntari, insa toti trebuie sa aiba formare si certificare profesionista.

Octavian Goga

„Îţi recitesc răvaşu-n franţuzeşte
Cu slova lui muiată-n ironie
Şi, nu ştiu cum, un gînd mă ispiteşte...
Mă iartă, doamnă, că ti-l spun şi ţie...
Tu ne-ai uitat, tu din strigarea noastră
Nu ştii nimic, nimica nu te doare;
Nici Dunărea nu-ţi plînge la fereastră,
Nici munţii mei nu pot să te-nfioare...
Nu ne-nţelegi nici visul, nici cuvîntul,
Nici cîntecul tu nu ni-l poţi cunoaşte...
Din ţara ta ţi-a mai rămas pămîntul,
Ai grîu în el, dar ţi-ai uitat de moaşte...”