Astmul afectează anual milioane de persoane in Romania si in intreaga lume. Aceasta boala respiratorie cronica este provocata de inflamatia permanenta a bronhiilor. La o persoana astmatica, acesta inflamatie permanenta, dublata de contractia muschilor, conduce la o reducere a diametrului bronhiilor, aerul trecand mai greu si impiedicand respiratia normala.
Astmul se poate manifesta sub diferite forme: tuse, de obicei uscata, care fie poate declansa o criza, fie poate ramane manifestarea principala a bolii; suieraturile din piept, care cu siguranta sunt cel mai frecvent simptom al astmului; jena respiratorie asociata cu suieraturile.
Aceste semne pot sa apara noaptea sau la efort, adesea fiind intrerupte de perioade lungi de acalmie. Insa, din pacate in mult prea multe situatii, aceste semne trec neobservate, iar diagnosticul vine doar cu intarziere. Pentru a evita intarzieri nedorite gasiti rapid cele mai bune clinici din zona in care locuiti si faceti atat pentru voi cat si pentru copii analizele necesare pentru depistarea astmului, ori de cate ori observati vreunul dintre simptomele de mai sus. Mediprice.ro este o platforma extrem de utila persoanelor care au nevoie de servicii medicale de calitate si compara preturi medicale din specialitatea de care aveti nevoie pentru a va returna cele mai satisfacatoare rezultate, fie ca vorbim despre clinici, medici sau despre investigatii. Veti avea astfel ocazia sa ajungeti la medic inainte ca situatia sa devina mai grava.
Cel mai cunoscut simptom al astmului este criza, care provoaca dificultati in inspirarea si, in mod special, in expirarea aerului din plamani. Acest bronhospasm poate fi declansat de diversi factori precum stresul, umiditatea, praful, fumul de tigara, polenul etc. Declansarea unei crize se observa imediat prin suieratul din timpul expirarii, un semn al ingustarii bronhiilor. Aerul ramane captiv in piept, thoraxul fiind blocat. Organismul incearca prin tuse sa respinga mucozitatile care se acumuleaza in bronhii.
Confruntat cu simptomele respiratorii de mai sus, medicul specialist va trebui inainte de a pune diagnosticul sa se informeze cu privire la antecedente de alergii sau de astm in familie, la durata alaptarii, la eventuale probleme digestive la introducerea laptelui de vaca, episoade de infectii ORL repetate, eventuale operatii de polipi, episoade de probleme respiratorii dupa un model stereotip, crize ca urmare a expunerii la alergeni, eventuala ameliorare a simptomelor prin medicatie cu corticoizi sau betastimulatori, eficienta scazuta a antibioticelor si antitusivelor sau semne care pot conduce cu gandul la o alergie.
No comments:
Post a Comment