Nu se poate sa nu fi vazut macar filmul cu micutele creaturi cu ochisorii mari si cu urechile de aceeasi marime si o pufosenie careia cu greu ii poti rezista. De prima data cand au aparut in USA, in 1998, au fost foarte apreciati. Furbies puteau sa pronunte doar 100 de cuvinte englezesti preprogramate si nu puteau invata cuvinte noi, desi posedau o inteligenta artificiala care ii ajutau sa aranjeze cuvintele preprogramate in propozitii inteligibile.
NAS a banat aceste jucarii pentru ca se temea ca in spatele lor s-ar fi putut ascunde programe complexe de spionaj. Se credea ca in fiecare furbie exista un microcip care le permitea sa vorbeasca 200 de cuvinte, 100 englezesti, 100 furbesti. De vreme ce Furbies mai si repetau tot ce auzeau, puteau expune secrete guvernamentale cand erau luati acasa de proprietari, repetand acasa tot ce au auzit la lucru. Se mai specula si cu jucariile aveau si memorii interne destul de mari, ceea ce le permitea sa inregistreze tot ce se discuta in jurul lor. De aceea toti agentii care lucrau la NSA au renunta sa aduca la birou orice putea inregistra audio si video. Adevarul e ca Furbies de abia repeta ce aud si nu au cum sa inregistreze video si audio. NSA nu au fost singurii care au sarit cu teorii ale conspiratiei.
Unii chiar credeau ca Furbies puteau sa lanseze navete spatiale, iar o femeia a jurat ca a auzit Furbies cantand opera italiana. Au mai fost si altii care spuneau ca producatorii Furbies chiar lucrau la jucarele care sa poata conduce masini adevarate.
No comments:
Post a Comment