Intr-o piscina nimic nu este mai important decat apa curata

Piscina este, pe timpul verii, locul cel mai vizitat si utilizat. Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile piscinei, apa acesteia trebuie sa fie curata, in permanenta. Calitatea apei depinde in foarte mare masura de sistemul de filtrare. Acesta trebuie ales in functie de modelul si suprafata piscinei.

Filtrul pentru piscina are rolul de a opri impuritatile prezente in apa cu ajutorul unui mediu filtrant, constituit din nisip. Filtrul cu nisip este un element definitoriu in ceea ce priveste filtrarea apei din piscina. Ceea ce este foarte important este faptul ca sistemul de filtrare nu se poate realiza fara a fi corelat in prealabil cu sistemul de recirculare (filtrul cu nisip trebuie sa aibe acelasi debitul cu pompa de recirculare a apei din piscina).

Asadar, rolul pe care il are un  filtru piscina este extrem de important, de el depinzand calitatea apei si aspectul acesteia. Filtrul pentru piscina are un rol esential si in conservarea proprietatilor apei din bazin: o buna filtrare va garanteaza o intretinere usoara si eficace a piscinei. Sistemul de filtrare este vital pentru a mentine apa limpede si curata in piscina pe tot parcursul sezonului estival.

Felul in care este filtrata apa are repercursiuni si asupra duratei de viata a piscinei dumneavoastra. Daca apa nu este filtrata corespunzator si piscina, per ansamblu, are de suferit, mai ales din punct de vedere al mizeriei care se acumuleaza pe peretii ei.

Nu este suficient sa aveti o piscina pentru a va bucura de ea. Ca totul sa fie igienic si sa nu va puna viata in pericol, este primordial sa urmati cei mai importanti pasi in ingrijirea si intretinerea ei:

1. Folositi un dispersor pentru clor – acesta este ideal impotriva bacteriilor si algelor;
2. Utilizati un inhibitor impotriva celor 15.000 de specii de alge. Lichidul este turnat direct in apa, langa skimmer, pentru ca pompa sa il imprastie pe toata suprafata piscinei;
3. Verificati pompa de apa la intervale regulate de timp; daca pompa de piscina este mai veche de 8 ani, inlocuiti-o;
4. Verificati, la intervale regulate de timp, sistemul de filtrare si calitatea filtrului;
Apelati la serviciile unei firme specializate in intretinerea piscinelor. Profesionistii va vor da, intotdeauna, solutii la diversele probleme care pot aparea.

No comments:

Post a Comment