3 motive pentru care asociatia ta de proprietari ar trebui sa apeleze la un contabil

Asociatia de proprietari are o politica netransparenta? Facturile la intretinere sunt din ce in ce mai mari, fara nicio justificare sau macar o listare defalcata a costurilor? Se strang banii pentru reparatii, dar nu s-a facut nicio reparatie? In statul de plata al asociatiei sunt trecute foarte multe persoane, cu salarii foarte mari? Foarte multi proprietari de apartamente din Bucuresti se afla intr-una din situatiile de mai sus. Pentru a preveni asemenea probleme in asociatia din care faci parte, alege cea mai inteligenta si simpla varianta, alege o echipa de experti contabili impartiali, care sa tina contabilitatea asociatiei de proprietari.

Iti prezentam mai jos 3 motive pentru care asociatia ta ar trebui sa apeleze la un contabil.

1. Transparenta totala. Pentru o buna desfasurare a activitatii financiar- contabile, un expert contabil specializat in asociatiile de proprietari, intocmeste si completeaza registrele, fisele si ordinele de plata cu transparenta totala. Astfel, fiecare proprietar va avea acces la informatii si va putea verifica si vizualiza situatia, oricand doreste.

2. Garantia serviciului prestat. Expertul contabil are in spate ani buni de munca, de studii si alte specializari, experienta si impartialitatea lor fiind garantia calitatii. Uita de administratorii fara cunostinte in domeniul contabil, care completeaza registre gresit, sau calculeaza soldurile lunare dupa ochi. Cu un expert contabil pentru asociatia ta de proprietari ai garantia serviciului bine prestat.

3. Costuri reduse. Fiindca administratorul se ocupa de marea majoritate a sarcinilor din cadrul asociatiei de proprietari, inclusiv de partea contabila, indemnizatia sa lunara este destul de mare. In acest context, intervine urmatoarea intrebare: de ce ai plati o persoana fara experienta in domeniu, fara studii sau pregatire adecvata? Apeland la un expert contabil ajungi sa platesti mult mai putin si beneficiezi de servicii profesionale.

Ex. Pentru un bloc cu numar de apartamente intre 101 si 200 – va trebui sa platesti pe luna 5 ron, aceasta este contributia fiecarui proprietar de apartament pentru serviciile lunare ale unui contabil specializat in evidenta contabila a asociatiei de proprietari. Cum ti se pare? Daca esti satul de scandalurile iscate in asociatia ta, si vrei transparenta, garantia calitatii serviciilor si preturi reduse, atunci apeleaza la o persoana specializata in contabilitatea asociatiei de locatari.

Cat costa serviciile de contabilitate pentru asociatia de locatari?
  • Bloc cu numar de apartamente intre 20 si 44 – 250 ron/ luna 
  • Bloc cu numar de apartamente intre 45 si 100 – 6 ron/apt/luna 
  • Bloc cu numar de apartamente intre 101 si 200 – 5 ron/apt/luna 
  • Bloc cu numar de apartamente mai mare de 201 – 4 ron/apt/luna (preturi preluate de pe www.contabilitate-asociatie-proprietari.ro).

No comments:

Post a Comment