Ciudatenii despre chelneri si bacsis

Otravirea. Un bacsis micut iti poate aduce un bonus de priviri urate, niste saliva in mancare sau niste paste facute ca la mama acasa in niste apa in care au mai fiert vreo trei feluri de mancare. Acum cateva sute de ani, chelnerii ti-o plateau si mai rau de atat. Din senin, dupa ce plecai din restaurant te imbolnaveai instant. Chelnerii puneau o substanta otravitoare care provoca varsaturi si chiar moartea, in doze mari. Otravirea clientilor se intampla in Chicago, unde o retea de 100 de chelneri au fost arestati pentru tratamentele iesite din comun aplicate clientilor care erau zgarciti.

Chelneritele sexy. Sunt cateva restaurante in lume unde exista doar angajate, chelnerite cu fundulet bombat si atragator, cu „pasarica” la vedere din orice unghi, cu sanii mari si sutiene stramte, care fac bani mai ceva decat un om de afaceri de top. Inegalitatea si discriminarea la angajare pot fi invocate, dar decat sa ai vanzari micute si bacsis la chelneri mai deloc si sa iti plece personalul, mai bine niste fete focoase si clienti disperati sa le pipaie bine. Da, in restaurantele astea merge si sa „atingi” chelnerita dupa ce i-ai lasat un bacsis care a facut-o sa rada si sa-i salte sanii mari si numai buni de privit. Inegalitatea genurilor. Inegalitatea sexelor la angajare e o problema despre care auzim mereu, insa e destul de grava daca vrei sa te angajezi in orice restaurant.

In America, 70% din chelneri sunt femei, insa sunt platite prost, au locuri de munca slabe si fac putin bacsis. Agresiunile sexuale suferite de femei sunt peste orice limite insa. Sunt violate, asteptate pe la colturi si invitate sa faca sex pe bani, se prostiueaza.

No comments:

Post a Comment