Caracteristicile de baza ale statiilor radio FM

Iata o scurta lista de lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru crearea propriului post de radio Tipurile de antena - In general, doar doua tipuri de antena sunt utilizate pentru radiodifuziune - omni-directionale sau unidirectionale. O antena omni-directionala emite in toate directiile in timp ce o antena directionala transmite semnale electromagnetice numai intr-o anumita parte.

In timp ce posturile de radio mari folosesc o combinatie a ambelor acestor tehnologii, exista posibilitatea utilizarii in mod ideal, a unei antene omnidirectionale la inceput. Polarizarea – Aceasta este proprietatea orientarii undelor electromagnetice emise de antena. Polarizarea poate fi verticala, orizontala sau circulara. In cazul in care semnalele radio trebuie sa fie difuzate pe o distanta scurta (de exemeplu, sa acopere un oras) se foloseste, in general, antena polarizata vertical. Daca semnalele trebuie sa fie radiate dincolo de acest interval vom folosi, in general, polarizarea orizontala.

Astfel, pentru punerea bazelor unui post de radio FM, care acopera un oras, sau o parte din el, ar trebui sase inceapa prin utilizarea polarizarii verticale a unei antene omnidirectionala. Totusi, deoarece acest lucru ar trebui sa fie in concordanta cu transmitatorul propriu, pe orice blog statii radio se sugereaza obtinerea informatiilor necesare de la distribuitorul de echipamente. In plus, de asemenea, se pot verifica rezultatele emisiei (atat pe unde lungi cat si pe cele scurte) ale statiei radio, deoarece aceasta caracteristica are o influenta majora asupra calitatii semnalelor radio primite de catre ascultatori. Impedanta – Este data de masura opozitiei fata de emisia naturala de semnale radio. Unitatea de masura pentru impedanta este reprezentata de ohm.

Voltajul permanent este un alt factor relevant care tebuie luat in considerare atunci cand se cumpara o antena. O impedanta de 50 ohmi sau mai mica este cea potrivita in mod practic pentru a concepe o statie FM.

No comments:

Post a Comment