Despre cosmeticele bio si cum iti dai seama ce cumperi

Te afli in fata raionului de cosmetice, incepi sa cauti produsul preferat, dar, la un moment dat dai de o etichetare cam ciudata. Pe eticheta unor produse vezi scris mare si clar BIO.

Cand ai vazut aceasta eticheta stii din start ca ai in fata un produs de calitate premium, un produs cosmetic certificat BIO. Ce inseamna totusi bio in domeniul cosmeticelor? 

Ca sa vorbim despre cosmetice bio trebuie mai intai sa intelegem un lucru simplu: ingredientele din ele au fost certificate de catre organismul abilitat sa faca asa ceva, in lume exista mai multe. 

In al doilea rand cosmeticele bio se pot folosi pe o perioada de maxim sase luni dupa care expira, in ele au doar conservanti vegetali, conditiile de pastrare si de utilizare sunt foarte riguroase din acest motiv. 

In al treilea rand bio inseamna fara coloranti, parfumuri, PEG, PPG, parabeni, dar si fara silicon, parafina, OMG, fara testare pe animale. Da, sunt unele cosmetice bio care au un miros placut, acest miros vine de la un parfum dat de uleiuri esentiale si nimic mai mult. 

In al patrulea rand produsele bio actioneaza mai eficient, actiunea lor dureaza si 24 de ore, molecula lor e foarte mica, este foarte asemanatoare cu celula pielii ca marime. 

In al cincilea rand cosmeticelebio au 95% ingrediente de origine naturala, obtinute din agriculturi certificate bioecologic. Nu trebuie sa confundati natural cu bio, la produsele naturale metoda de extractie a principiilor active este cea clasica, concentratia lor e redusa mult, termenul de valabilitate poate fi si de 18 luni de la deschidere, ambalare. 

Pe fiecare produs bio exista aceasta eticheta, la fel cum exista etichetare cu natural pe cele care se incadreaza in aceasta categorie. Odata ce stii toate aceste lucruri te vei orienta mai usor la raft, nu vei mai cumpara produse fara sa stii exact ce e cu ele, cele care sunt bio sunt si mai scumpe, asa ca si pretul le da de gol si iti atrage atentia ca vei lua ceva de calitate superioara.

No comments:

Post a Comment