Avantajele anvelopelor de iarna

Daca locuiti intr-o parte a tarii in care iernile sunt aspre, veti dori sa luati in considerare cumpararea unui set de anvelope iarna speciale pentru masina in lunile sezonului rece. Pneurile de acest tip pot oferi multe avantaje fata de cele normale din cateva motive.

Compusi de cauciuc - Pneurile de zapada sunt realizate dintr-un alt tip de cauciuc care este mai moale decat cauciucurile regulate sau pentru toate anotimpurile, care se comporta mai bine la temperaturi scazute. Benzile de rulare - rularea pe pneuri de zapada este de asemenea diferita. Ele au, de obicei, zone mai mari sau spatii pentru a le permite sa "muste" din zapada. Pe drumuri uscate sau vara, doriti cat mai mult cauciuc posibil care sa atinga drumul, in scopul de a obtine cea mai buna aderenta posibila. Rularea pe pneuri de zapada este proiectata pentru a preveni ambalarea zapezii si care sa transforme roata intr-un "bulgare de zapada gigant." Benzile de rulare bune va ajuta zapada sa fie aruncat de pe anvelopa pe masura ce se invarte roata.

Prezon - Unele pneurile de zapada au "prezoane", care sunt mici bucati de cauciuc (uneori de metal) sau cuie asemanatoare cu crampoanele de pe incaltamintea sportivilor, care sunt montate pe benzile de rulare pentru a oferi tractiune suplimentara in zapada adanca si gheata. Verificati specificatiile din legile locale inainte de a cumpara aceste tipuri de anvelope, cu toate acestea, deoarece unele zone au declarat pneurile cu nituri ilegale, deoarece ele pot deteriora drumurile.

Anvelopele special concepute pentru "toate anotimpurile" se pot comporta in mod decent in zapada (sau cel putin mai bine decat cele "uni sezon" sau "doar de vara"), dar daca este nevoie de performanta adevarata pe drumurile de iarna, atunci veti dori sa se ia in considerare la un set de pneuri dedicate acestor conditii meteorologice.

No comments:

Post a Comment