Primavara e mai frumoasa daca iei tratamente naturiste contra alergiei

In orice sezon, dar mai ales primavara, alergiile pot sa ne transforme viata intr-una de cosmar prin prisma manifestarilor foarte puternice ale acestei afectiuni care nu iarta pe nimeni. Alergiile sunt reactii imune exacerbate ale organismului la anumiti agenti din mediul inconjurator-praf, anumite tipuri de mirosuri, la plante sau semintele lor.

Alergiile pot duce la stranuturi dese, inflamarea cailor respiratorii, manifestari cutanate medii si severe sau alte forme de „aparare” pe care sistemul imunitar le dezvolta pe masura ce alergenii intra in contact cu organismul slabit. Ca sa scapati rapid si eficient de alergiile de primavara sau cele sezoniere puteti incerca oricand tratamente naturiste pentru alergie, mult mai eficiente decat cele cu medicamente de sinteza si fara efecte adverse. De exemplu, tratamentele naturiste pe baza de chimen amelioreaza si previne intoleranta alimentara, alergiile la proteinele din lapte sau la oua. Simpla presararea a condimentului pe aceste preparate poate scadea semnificativ sensibilitatea la proteine si poate calma orice inceput de manifestare alergenica. De asemenea, tratamente naturiste contra alergiei pot fi facute si cu antihistiminice naturale care reduc inflamatiile aparute in corpul uman, cum ar fi urzicile, care se pot administra inainte de masa timp de o luna, ginko biloba, care blocheaza productia de histamine.

Reducerea inflamatiei poate avea loc si cu tratamente naturiste ce au in compozitie ulei de peste si acizi grasi omega 3, dentita-regleaza si sistemul imunitar si face organismul mai rezistent in fata alergiilor. Telina si papadia sau brusturele sunt la fel de utile in tratarea alergiei in mod natural, la fel ca si mierea, care, interesant, poate ameliora eficient alergiile la polen, sau polenul, pentru cei care nu sunt alergici la acest produs al albinelor.

Alte plante care pot sa influenteze in bine evolutia alergiilor sunt gheara-divolului si talpa-gastii, efectele cele mai puternice obtinandu-se daca se lasa la macerat sau se consuma sub forma de ceaiuri.

No comments:

Post a Comment