Când hobby-ul devine artă...

Lucrăm adesea în companii de renume, ne consumăm, ne stresam, ne revenim şi, în cele din urmă, o luăm de la capăt murmurând. Abia aşteptam să ajungem acasă pentru a încheia, în sfârşit, o zi de muncă destul de obositoare, care nu reuşeşte decât să ne aducă satisfacţii financiare şi nimic mai mult. Uneori, nici financiar nu ne satisface pe deplin, mai ales când realizăm că efortul depus nu este remunerat suficient. Şi, de fapt, care este mulţumirea noastră? Cum ar fi oare, să ducem la îndeplinire propriile noastre gânduri şi idei? Cum ar fi, să fim plătiţi în raport cu munca depusă? Ar fi excelent, nu-i aşa?

Ei bine, toate aceste lucruri pot deveni posibile. Cu o investiţie destul de mică şi puţină creativitate putem deveni nişte mici afacerişti chiar la noi acasă, în timpul nostru liber. Vorbim aici despre curentul „handmade” care capătă tot mai mult teren în ţara noastră. Poţi crea orice, de la bijuterii, ambalaje, invitaţii pentru evenimente, lumânări personalizate până la articole vestimentare şi multe altele. Este un hobby costisitor la început, însă, pe măsură ce ţi-ai creat o bază, restul vine de la sine. Ai nevoie doar de un „starter kit” şi puţină imaginaţie şi eşti gata de treabă. Dacă ideile tale prind la public,  îţi poţi dubla salariul său, poate, chiar îl vei depăşi(mai ales în perioada sărbătorilor).

Lucrurile unicat au început să devină un must-have al zilelor noastre tocmai pentru că tot mai multă lume caută să iasă din anonimat prin ceea ce poartă sau deţine. Nici un produs nu trebuie să semene cu un altul de pe piaţă şi ceea ce este cel mai important, clienţii pot contribui cu propriile idei atunci când acesta se creează. Aşadar, vorbim despre o dublă satisfacţie: clientul poate deveni propriul designer pentru câteva minute  iar tu eşti cel care poate duce la îndeplinire cerinţele acestuia. Din mâinile tale, pot ieşi adevărate opere de artă.  Acum, nu rămâne decât să stabileşti care este hobby-ul tău şi ce poţi face ca să îl fructifici. Cu puţină imaginaţie şi o investiţie mică, poţi face că ideile tale să prindă viaţă.

No comments:

Post a Comment