Parinti vs chirie?

Vin momente in viata cand trebuie sa incepi sa faci lucrurile de unul singur. Nu poti sa mai locuiesti cu parintii doar pentru ca acolo vei gasi mereu o farfurie de mancare calda si esti scutit de la intretinere. Trebuie sa iei viata in piept si sa te descurci de unul singur. Cresti, te maturizezi, iti faci o prietena si trebuie macar sa-i dai impresia ca tu esti pe picioarele tale si ai ganduri serioase de viitor. Sau pot sa mai copilaresti, dar macar fa-o la modul matur. Descurca-te singur si traieste-ti viata dupa propriiile reguli. Oricum ar fi, trebuie sa incepi sa-ti vezi de viata ta si sa ii mai lasi pe si ai tai sa rasufle, ca o viata le-ai mancat sufletul.:)

Ei bine, e usor de spus in teorie, unde toti suntem experti. Dar cum facem in viata reala? Pai cum sa facem altfel decat sa ne cautam un job care sa sune a responsabil,  sa ne asiguram ca am strans banutii si mai apoi pornim in cautarea unui loc al nostru. Apartamente/garsoniere sunt multe. De asta nu ducem lipsa niciodata. Doar daca stai un vreun orasel uitat de lume si intampini cateva dificultati...atunci e mai greu. In orice caz, cu banutii in mana dam fuga la o agentie imobiliara si ne exprimam optiunile. De cele mai multe ori, oamenii isi doresc mai mult decat isi pot permite. Este normal, omul este dator sa incerce. Dar da1ca suma de care dispunem nu este una prea mare, nu este cazul sa emitem pretentii. Esti fraier daca nu negociezi, dar nu poti intinde coarda prea mult, asa ca nu te intinde nici tu mai mult decat poti duce. Acum, ai ajuns la agentie, esti banutii in mana dar cum iti alegi noua locuinta? Multi cauta un loc modest si ieftin, dar putin stiu ca in aceiasi banuti poti gasi multe alte locuinte, mult mai frumos mobilate si confortabile. Nu trebuie sa te gandesti ca ai doar unde pune capul seara la culcare si o bucatarie unde prepari o ciorba. E bine sa iei in calcul mai multi factori. E bine sa cauti confort sporit intr-o casa. Intr-o zi de munca, nu bagi de seama toate aceste lucruri, dar in zilele de relaxare o sa iti lipseasca enorm. Trebuie sa incerci sa-l duci tu de nas pe proprietar si nu el pe tine. Negociaza cat de mult poti si cere lucruri suplimentare daca e nevoie (o masina de spalat, un frigider etc). Multa lume, cand isi mobileaza apartamentul pentru a-l da spre inchiriere, cauta sa investeasca cat mai putin si sa scoata cat mai mult. Suntem romani, ce naiba! Uita ca tu, dupa ai plecat din casa lui, pleci doar cu frigiderul dupa tine. Mai bine iti mai mai cere 50 de lei la chirie pentru toata aparatura, decat sa te foiesti tu cu ea de colo-colo cand ai decis sa pleci.

In fine, sunt multe alte lucruri pe care ar trebui sa le iei in calcul cand decizi sa inchiriezi un apartament. As umple cateva pagini bune doar enumerandu-le, d-apai sa le mai si comentez. Ideea este ca trebuie sa fii istet in orice si sa incerci sa tragi cat mai mult pentru tine. Tu esti singurul care stie cat a muncit ca sa faca tot ce are si nu trebuie nimeni sa-ti bage mana in buzunar fara justificare. Cauta confort si bun gust, ca nu toate costa cat sa nu iti poti permite. Cauta sa gasesti caminul care sa-ti stearga de pe frunte o zi de munca.

No comments:

Post a Comment