Sa dam orasul pe tara

Daca ai fi intrebat pe oricine acum 20 ani, unde anume ar dori sa locuiasca, cu siguranta ar fi ales orasul. Nu stiu de ce, dar toata lumea cauta cu orice pret sa dea casa de la tara pe un apartament la oras. Acum, insa, totul se intampla exact pe dos. Tot mai multa lume cauta sa evadeze la tara. Orasul prea poluat nu mai ofera de mult o satisfactie, iar apartamentul, de-acum neincapator si vecinii zgomotosi ne fac sa ne reconsideram optiunile. Cautam o oaza de aer curat pentru ca ne-am saturat de atatea fabrici si combinate, cautam verdeata pentru ca la oras a disparut de mult cu toata urbanizarea asta, ba, mai mult, cautam alimente cu adevarat naturale. Si unde le-am gasi mai bine, decat in propria curte, plantate chiar de manutele noastre. Parca, deodata, gradinaritul devine chiar relaxant.

Sansele de a reusi sa facem asta, sunt si ele destul de crescute. Daca aveti un apartament care nu va mai multumeste, puteti sa-l dati la schimb cu o casuta intr-un sat din apropiere. Sau, de ce nu, daca aveti o bruma de economii puneti bazele propriei case prin cumpararea terenului. Faptul ca el se afla undeva acolo, va va da mai multa motivatie ca sa reusiti sa construiti. Poate nu imediat, dar in cativa ani va puteti lauda cu o frumoasa casa de vacanta in care sa gazduiti prietenii dupa un gratar. Daca acestea nu sunt posibile in viitorul apropiat, macar aveti o curte intreaga la dispozitie in care sa va plantati singuri legumele.

Viata este si-asa destul de scurta. Macar acum, cat mai putem, sa incercam sa mancam si traim sanatos. In curand, vom ajunge sa traim ca in afara, iar lucrurile astea nu vor mai fi posibile. Asa ca, sprijin cu toata fiinta aceasta initiativa, daca nu pentru noi, macar pentru copiii nostri.

No comments:

Post a Comment