Cum castiga Facebook bani?

Anul trecut (2012) castigurile Facebook au ajuns la aproximativ 2.6 miliarde dolari. Dintre care, 55% din venituri provin din reclame web, 30% din publicitate mobila si 15% sunt venituri din alte surse, cum ar fi jocurile si magazinele online.

Reclama


Publicitatea este principalul motiv al succesului Facebook-ului. Multe companii creaza anunturi pe Facebook si platesc pentru a le face cunoscute. Se publica anunturile pe ecran, care este direct legat de “colectarea” utilizatorilor. De exemplu, daca un utilizator mentioneaza ca el/ea este fan Coca-Cola, atunci anunturile legate de companie vor aparea mereu pe pagina sa. Astfel, va vedea o serie de noutati in lume printr-un singur click si este mereu informat. Chiar daca rata de click pe Facebook nu este la fel de mare ca cea Google, este generatoare de un trafic bun cu astfel de anunturi si permite intreprinderilor sa aiba o campanie de publicitate de succes.

Nu exista un alt tip de publicitate numit “anunturi auto-servire”, in care utilizatorii sa isi poata configura propriile reclame. Diferite tipuri de anunturi Facebook  asociate cu acest tip de publicitate sunt anunturi standard, ca si povestirile sponsorizate. Deoarece aceste tipuri de anunturi sunt usor de creat, oamenii cu afaceri mici se folosesc de ele si, astfel, Facebook este generator de venituri mari cu aceasta ocazie.

Publicitate mobila


Aproximativ 1/3 din veniturile Facebook provin din publicitatea mobila. S-a lansat propriul centru de aplicatii, asemanator cu Apple, care permite utilizatorilor sa descarce aplicatiile dorite din magazin. De asemenea, se colaboreaza cu agentii de publicitate mobila, cum ar fi AdMob și IAD sau Instagram pentru a licita pentru spatiul de publicitate. 

Metoda de non-publicitate (alte surse) 


Jocurile, magazinele online, creditele Facebook si unele aplicatii recomandate sunt cateva dintre modalitatile non-publicitare cu care Facebook creeaza un venit mare. Jocurile Facebook: jocuri, cum ar fi Farmville, Mafia Wars, Cityville, Empire si altele, sunt unele dintre cele mai populare jocuri care au milioane de utilizatori care platesc bani reali pentru a le juca. Aceste jocuri sunt facute de catre Zynga, si Facebook are 30% din venituri. “Facebook-Magazin de cadouri” este unul dintre factorii care contribuie la veniturile sale, care permite utilizatorilor sa trimita cadouri virtuale prietenilor lor si altor utilizatori. Facebook Credits: Facebook este generator de venituri bune din programul sau de credit, deoarece este o plata usoara pentru utilizatorii care vor sa isi cumpere bunuri virtuale, pentru a juca jocuri sau pentru utilizarea diverselor aplicatii.

No comments:

Post a Comment