Kitzbuhel – steaua turismului de iarna in Austria

Kitzbuhel-ul a fost dintotdeauna de departe cea mai populara statiune de ski din Austria, un orasel foarte viu si colorat care atrage an de an un aflux urias de turisti. Nu este un loc ideal pentru schiorii aflati la inceput de drum, dar este o destinatie excelenta pentru cei de nivel mediu si pentru experti, pentru care partiile sale sunt adorabile si ofera o experienta de neegalat. Cele 70 de partii ce insumeaza 158 de kilometri de coborare, dar si cei 40 de km de teren cross country fac din Kitzbuhel o destinatie de neegalat, o “rasfatata” a turistilor si nelipsita din variantele de oferte de ski Austria. Tocmai faptul ca este o statiune trendy o face sa aiba preturi nu foarte accesibile, insa se pot gasi si variante convenabile de pret pentru cazare si alte necesitati. Viata de noapte a oraselului este ceva ce te face mereu sa iti doresti sa revii, iar din punct de vedere al schiatului zonele sunt foate variate si accesul catre statiunile din imprejurimi se face relativ usor.

Pentru cele apoape 160 de partii cate ofera zona de ski Kitzbuhel exista un sistem de urcare cu 60 de ski lifturi ce deservesc 75.000 de turisti pe ora! Unul dintre cele mai populare trasee aici este partia Ski Safari, de 35 de kilometri, cu ghid special.

Daca sunteti schiori adevarati si ajungeti in Kitzbuhel e pacat sa nu va luati un ski pas Kitzbuheler Alpen, care permite accesul in peste 30 de sate din zona si va deschide accesul catre 700 de km de partie, deservite de 260 de ski lit-uri.

Zona Kitzbuhel este foarte populara si in randul pasionatilor de snowboarding, in zona Kitzbuheler Horn, dar si pe celebrul Ski Safari.

Kitzbuhel sta extrem de bine si la capitolul scoala de ski, cea mai mare dintre acestea fiind Rote Teufel, faimoasa in toata lumea. Cei 200 de instructori ai scolii ofera cursuri pentru toate disciplinele, inclusiv snowboard.

No comments:

Post a Comment