Acorda-ti mai mult timp in viata ta

Exista momente cand simti ca totul merge prea greu cu afacerea ta sau cariera? Poate simti ca nu ai nicio energie pentru tine insusi si nu poti tine pasul cu activitatile curente. Ai putea aduna chiar in secret resentimente, sau sa doresti ca toata lumea sa te lase singur, astfel incat sa puteti gasi linistea si calmul.

Daca ai o experienta similara, atunci poate fi timpul sa iti acorzi prioritate. Ai auzit de instructiunile companiilor aeriene "in caz de urgenta sa va puneti masca de oxigen, apoi ii ajutati pe altii." Este timpul sa iti pui masca de oxigen.

Cei mai multi dintre noi au fost invatati ca suntem egoisti si ar trebui ne simtim vinovati, daca facem lucruri pentru noi insine. Acest lucru nu este adevarat - studii recente arata ca persoanele care practica de rutina de auto-ingrijire sunt mai fericite, sanatoase si au mult mai multa energie pentru a-i ajuta pe altii. In plus cei care includ activitati de auto- ingrijire in rutina lor sunt mai creativi, eficienti si de succes cu timpul lor.

Sa iti acorzi prioritate poate insemna ceva care te face sa te simti bine, adauga ceva pentru sanatatea ta si hrani sufletul, inclusiv (dar nu se limiteaza la acestea) :

·        Activitati de baza in natura (mers pe jos, drumetii in natura, relaxare in campii)

·        Timpul si distractia cu copiii tai

·        Lectura

·        Hobby-uri

·        Relaxare in cada

·        Calatorii in tara

·        Distractie in diferite medii

·        Consumul de alimente sanatoase

·        Exercitii de care va bucurati

Angajarea in ceva care te pune in primul rand nu are nevoie sa fie scump sau consumatoar de timp. Chiar micile pauze in rutina ta pot fi utile. Fii creativ, foloseste-ti imaginatia si rasfatate. Schimba mentalitatea ta de la una de vinovatie si egoism la cea de armonie, echilibru si stare de bine. Vei observa diferenta. Vei putea apoi sa dai mai mult si la altii .

In aceasta perioada sa acorzi atentie la sentimentele care indica faptul ca a nevoie de o pauza - te-ai saturat, resentimente, hartuire, coplesire sau incepi sa simti ca esti o victima? Fa o lista de activitati de auto-ingrijire pe care te-ai angajat sa le adaugi in viata ta si incepe-le imediat. Adauga un lucru mic la rutina de zi cu zi. Nu te lasa coplesit de aceasta.

No comments:

Post a Comment