Ce modele de casti audio alegem?

Inainte de a achizitiona o pereche de casti audio, trebuie sa stii ca exista trei tipuri, fiecare cu particularitatile ei: casti audio intra-auriculare, casti audio supra-aurale si casti circum-aurale.
 
Castile intra-auriculare se gasesc pe piata in diferite modele si culori putand avea bulbii din silicon sau plastic. Acest tip de casti redau cu exactitate sunetul si basul, intrucat modul in care sunt realizate nu permite pierderea informatiei acustice.  Difuzorul din componenta acestora este dispus pe verticala, ceea ce permite redarea clara a basului. In cazul acestor casti audio este foarte importanta igiena bulbului, intrucat acesta intra in contact direct cu urechea si o utilizare indelungata fara dezinfectarea lui poate cauza infectii auriculare. Caracteristici pro: sunt portabile, usor de folosit, au bulbi moi. Caracteristici contra : pot cauza infectii la nivel auricular, pot cauza dureri de urechi.
 
Castile supra-aurale sunt acele casti care au diametrul cat cel al urechii. Exista doua variante de casti supra-aurale : neck-band (prevazute cu un suport castile pot fi fixate dupa gat) si head-band (prevazute cu un support care permite fixarea pe cap). Caracteristici pro : permit o fixare buna atat la nivelul gatului cat si a capului, sunt disponibile in diferite culori, in general sunt compatibile cu toate tipurile de gadgeturi. Caracteristici contra : pot fi incomode intrucat apasa urechea pe cap si o utilizare indelungata poate genera dureri, nu izoleaza sunetul, acesta fiind propagat si in exterior.
 
Castile circum-aurale poarta denumirea de casti DJ. Sunt un tip de casti foarte practice, deoarece ofera un sunet de calitate foarte buna in conditii de zgomot foarte puternic.  Sunt prevazute cu un fir lung, subtire, cu o rezistenta mare. Principala caracteristica pro este ca izoleaza foarte bine sunetele si principala contra este ca sunt inestetice atunci cand sunt folosite ca si casti de strada.
 
Este recomandat ca inainte de a achizitiona un tip de casti sa poti asculta si compara mai multe modele, astfel incat investitia sa fie una rentabila. Indiferent de elementele tehnice pe care le confera, este important sa faci testul sunetului : suna bine sau nu suna bine. Pana la urma, scopul pentru care achizitionezi castile nu sunt datele tehnice, ci ascultarea de muzica.
 
Alegerea castilor pare foarte simpla, insa trebuie sa ai in vedere confortul oferit in utilizare. Indiferent de tipul de casti pentru care optezi fii foarte atent daca ti se potriveste ca marime si ca model.

No comments:

Post a Comment