Descoperiri suprinzatoare despre asistenta medicala antica

Anticii stiau de laptele de magar inainte ca noi sa aflam de el. Laptele de magar este folosit astazi in hranirea copiilor care au probleme si reactioneaza la alergeni din laptele de vaca. Lapte de magar seamana mai mult cu laptele uman, asa ca soia sau laptele de oaie sunt inlocuite eficient de laptele luat de la magar. Psoriasis, eczeme, astmul, toate se tratau cu lapte de magar sau sapun facut din lapte de magar. Chiar si Papa Francis a dezvaluit ca a baut lapte de magar cand era micut…

Hipocrate, parintele medicinei, a prescris lapte de magar chiar si pentru muscaturile cauzate de serpi. Cleopatra facea baie in lapte de magar pentru scopuri cosmetice. Grecii Antici isi hraneau copiii cu lapte de magar iar romanii il foloseau des pentru a-si inmuia pielea aspra. Laptele de magar e mai greu de produs decat cel de vaca. O vaca are uger mare si poate da 10 litri de lapte pe zi, magarul are doar doua „tatisoare” care pot produce doar un litru de lapte pe zi. Magarii dau lapte doar sase luni dupa ce au fatat sau doar daca puiul e in apropiere. Texte medicale antice scrise pe fasii de bambus. In timpul unor lucrari executate in China s-a descoperit un set de fasii de bambus pe care era imprimat text medical, indicatii pentru tratarea oamenilor si cailor de acum 2000 de ani. In trecut, pacientii erau examinati sumar prin luarea pulsului si printr-o examinare medicala sumara. Pe atunci, fasiile de bambus erau folosite pentru a scrie texte de tot felul. Bian Que, cel caruia apartineau aceste scrieri, era cunoscut atunci drept un faorte bun medic ce a introdus anestezia si a realizat primul transplant din lume. Pe langa date despre cum se ia pulsul, fasiile de bambus mai contineau indicatii despre dermatologie, chirurgie, medicina interna, oftalmologie, trumatologie, ginecologie.

Tratamentele foarte ciudate includeau folosirea urinei de taur pentru tratarea icterului si ardeilor iuti pentru durerile de cap. Chiar si o figurina de 14 centrimetri lungime a fost recuperata din aceeasi zona unde au fost gasite fasiile de bambus, ea fiind utilizata pentru a indica punctele de acupunctura.

No comments:

Post a Comment