Top 5 cele mai benefice uleiuri esentiale

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit uleiuri esentiale pentru imnunatatirea starii de bine a organismului sau chiar pentru ameliorarea anumitor dureri sau boli. Desi astazi foarte multi oameni stiu ca acest tip de uleiuri are foarte multe beneficii pentru organism, atat la nivel fizic cat si psihic, e bine sa stim care sunt cele mai folositoare uleiuri esentiale si ce proprietati au acestea.

Lemnul de santal - cu un parfum cu note lemnoase si florale, bogate si dulci, lemnul de santal actioneaza cu maxima eficienta asupra sanatatii sistemului endocrin si reproductaor la femei, in afectiuni ale tractului urinar, bronsite, laringite, piele sensibila, vergeturi, isomnii, stress, stari de nesigurata si probleme de apreciere a propriei persoane, depresie si alte stari asociate acesteia.

Lemnul de cedru are o aroma usor ascutita, lemnoasa si dulce, si este extrem de util in probleme de piele precum acnee, psoriazis, matreata si dermatite, artrita, bronsite, tuse, cistite, tuberculoza, precum si in stari de anxietate, stari de stress, caderea parului. In plus, este un foarte bun mijloc de a tine insectele la istanta.

Menta – unul dintre cele mai renumite uleiuri esentiale, este extrem de util pentru oboseala mentala, greata, dureri de cap, epuizare, ameteli, astm, flatulenta, sinuzite.

Lavanda are o aroma proaspata, florala si dulce si se foloseste in stari de anxietate, depresie, iritabilitate, oboseala mentala, atacuri de panica, stres, hipertensiune, ameteli, vanatai, ingrijirea tenului gras, vergeturi, dureri de ureche, varsat de vant precum si in alte afectiuni.

Frankincense (o varietate de tamaie) – un miros lemnos, condimentat si usor fructat, care da rezultate foarte bune daca este folosit pentru ameliorarea sau combaterea starilor de nesiguranta, suferinta, depresie, in atacuri de panica, anxietate, stress, pentru stimularea sistemului imunitar, in alergii, dureri de cap, herpes, astm, tuse, bronsite, afectiuni ale creierului in urma unor lovituri la cap, cicatrice sau vergeturi.

No comments:

Post a Comment