Mari personalitati ale istoriei si talentele lor mai putin cunoscute (III)

Jimmy Stewart, general in Air Force (Fortele Aeriene). Cand Statele Unite ale Americii au intrat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, guvernul a facut un plan din care a reiesit ca 900.000 de barbati erau chemati sa intre in armata in fiecarea an. Multi se fereau si faceau orice sa ocoleasca armata, insa Jimmy Stewart, un star de cinema cu un succes incredibil si un Oscar, a decis sa lase Hollywood-ul pentru o cariera in Fortele Aeriene, unde sa invete sa piloteze. Cand a aplicat pentru prima data pentru a intra in armata a fost respins pentru ca era cu 2.2 kilograme sub greutatea acceptata. S-a mai ingrasat si a intrat pana la urma in Air Force, unde a fost instructor de zbor/pilot apoi a fost trimis in cateva misiuni foarte periculoase si a fost decorat. Dupa terminarea razboiului, Stewart si-a continuat cariera in armata si a devenit General de Brigada, insa s-a retras intr-un final in 1968, iar in 1985 a fost decorat de presedintele Ronald Reagan.

Nostradamus a scris o carte de bucate. Cunoscut pentru predictiile sale inspaimantator de precise, Nostradamus nu a fost de fapt un prezicator ci un simplu scriitor care a intuit cumva anumite evenimente din viitor. Insa o contributie foarte importanta a adus-o si lumii… gastronomiei. Printre multele carti de bucate scrise, cea mai faimoasa este Treatise on Make-up and Jam. Multe dintre retete sunt adunate de prin alte locuri, insa exista si o reteta proprie de „gemul dragostei” pentru indragostitii care urmau sa aiba o noapte incredibila in pat. Cartea sa continea si retete de laxative din trandafiri, o metoda de a deveni… blond, dar si leacuri pentru ciuma.

Gerald Ford, un fotbalist foarte bun. Daca Ford nu s-ar fi apucat de politica, era cat se poate probabil ca ar fi ajuns un mare sportiv. Deja excela ca atlet in liceu, insa la facultate a inceput sa joace fotbal. Echipa la care juca a dominat toate meciurile jucate in 1932 si 1933. Pana la urma a renuntat la fotbal si a dat examen pentru a intra la Universitatea Yale.

No comments:

Post a Comment