Lampile UV - sunt sau nu periculoase?

Asa cum toate doamnele stiu deja, lampile cu UV existente in saloanele de cosmetica sau in cele specializate de manichiura sunt o parte esentiala in procesul de aplicare a unghiilor cu gel si mai nou in procesul de realizare a manichiurii cu oja semi-permanenta. Ambele foarte populare in era moderna, unghiile cu gel si unghiile cu oja semi-permanenta au marele avantaj ca sunt foarte rezistente si ca dau in sfarsit ocazia doamnelor sa aiba o manichiura impecabila un timp cat mai indelungat, indiferent cat de multe treburi casnice ar avea de facut acasa.

Desi recent articole medicale asociau lampile cu ultraviolete din saloanele de manichiura cu aparatele de bronzat din saloanele de profil, mentionand ca ar functiona pe acelasi principiu si ca ar prezenta un risc cancerigen foarte ridicat, specialistii in domeniu au venit recent si cu clarificarea: lampa UV nu este cancerigena. Asadar, doamnele pot apela in continuare cu incredere la manichiura cu gel sau la manichiura cu oja semi-permanenta, acasa sau la salon, pentru ca nu exista riscuri pentru sanatate in acest procedeu. Doar daca… cineva s-ar expune timp de 250 de ani saptamanal la lampa UV, ceea ce este complet imposibil. 
Insa, pentru ca cei care inca isi mai fac griji legat de folosirea in mod obisnuit a lampilor UV, orice risc poate fi indepartat folosind fie creme de protectie solara cu factor mare de protectie, fie manusi din latex carora lise taie varfurile degetelor, pentru perioada expunerii la lampa.

Ca o masura extra de protectie, ar fi bine sa se incerce si rarirea intervalelor intre sedintele de manichiura cu expunere la lampa, sau o expunere cat mai mica, ca de exemplu cea necesara in cazul aplicarii ojei semi-permanente. Oja semi-permanenta se poate aplica cu foarte mare succes si acasa, cu ajutorul lampilor UV disponibile la e-top-online.ro, la preturi foarte accesibile.

1 comment:

  1. I am happy that I detected this site , exactly the right info that I was looking for! .
    I care more people would write sites like this that are in truth constructive to read. With all the fuzz ball poppet floating

    roughly on the web, it is rare to pore over a position like yours instead.
    Cardsharing Server

    ReplyDelete