Tunisia - un loc plin de aventura

In Tunisia sunt foarte multe locuri de vizitat, iar daca esti norocos si prinzi o oferta Tunisia buna, atunci nu mai zabovi si fa-ti bagajele cat mai repede.

Odata ce ai ajuns acolo poti sa vizitezi unul dintre urmatoarele locuri: orasul Cartagina, care are o semnificatie istorica foarte mare, in care putem vedea Amfiteatrul Roman, Parcul Arheologic, Baile lui Antoninus Pius, Baile lui Gargilius, Dealul Byrsa si Catedrala St Luis, fiind principalele minuni ce au ramas in urma civilizatii antice adica a punilor, fenicienilor si romanilor, Amfiteatrul El Djem care se afla in orasul cu acelasi nume, un loc inc are se pot observa ruine romane, Sidi Bou Said care este supranumit si orasul alb si albastru avand in vedere constructiile de culoare alba si albastrul marii care se imbina armonios.

Acest oras este un loc preferat de multi turisti si de care este imposibil sa nu te indragostesti. Mai poti vizita in Tunisia si Orasul Sfant din Kairouan, acesta fiind un centru important al comunitatii musulmane, desigur dupa Medina si dupa Mecca, cat si Ierusalim, totodata este un oras sacru in Tunisia. Cea mai mare atractie a orasului este Marea Moschee din Sidi Oqba, in Kairouan fiind situate peste 50 de alte moschei. Oaza din Chebika este de asemenea un loc pe care trebuie sa il vizitezi daca tot ajungi in Tunisia avand in vedere ca mai este supranumit si Castelul Soarelui din cauza faptului ca este mereu expusa la soare, deci pe tot intregul an, un loc in care s-au realizat multe filme, avand in vedere peisajul incredibil de frumos.

Un alt oras antic tunisian este Sbeitla, o destinatie incredibila pe care trebuie sa o atingi, un loc unde ruinele romane s-au conservat cel mai bine din intreaga lume. Si sa nu uitam de Lacul sarat Chott El Djerid sau de Siturile arheologice de la Dougga.

No comments:

Post a Comment