Ceaiul verde protejeaza creierul in cazul afectiunilor grave ale maduvei spinarii

Stabilitatea scheletului si mobilitatea, flexibilitatea organismului este data de coloana vertebrala. In interiorul coloanei vertebrale se afla maduca spinarii, care este un fel de legatura intre sistemul nervos periferic si creier, toate informatiile circuland prin ea in ambele sensuri. De aici si reflexele simple ale omului, o coordonare mai buna a miscarilor si stabilitatea scheletului. Totusi, maduva spinarii poate suferi, ca orice organ din corp, diferite boli care duc la paralizie sau chiar moarte, daca afectiunile sunt mai grave.

Pentru ca protectia creierului este esentiala atunci cand maduva spinarii nu mai functioneaza in parametri normali, cercetatorii au incercat sa descopere cum pot proteja cat mai eficient „macroprocesorul” organismului prin diferite cai cat se poate de naturale. Asa au ajuns sa gaseasca o planta, camellia sinensis, din care se obtine ceaiul verde. Procesele speciale de obtinere a acestui tip de ceai se bazeaza pe stoparea fermentatiei – frunzele sunt bagate in abur, sunt uscate, iar fermentatia nu mai apare. Ceaiul obtinut din planta camellia sinensis are foarte multi antioxidanti pe care ii poate directiona catre ameliorarea simptomatologiei asociate bolilor si afectiunilor maduvei spinarii. Tot el are grija sa nu permita instalarea celulelor canceroase la nivelul maduvei spinarii, sa reduca colesterolul si sa nu permita arterelor sa isi piarda din proprietatile esentiale care le fac atat de importante pentru corpul uman. Sistemul imunitar si metabolismul beneficiaza si ele de efectele ceaiului obtinut din camellia sinensis, functionand ireprosabil daca ceaiul verde este consumat cu regularitate, celulele afectate de leucemie fiind anihilate de ceaiul verde-CLL, un tip de cancer al maduvei spinarii poate fi tratat deosebit de usor cu ceai verde, reducandu-se din efectele nocive si starile foarte proaste date de cancer. Ganglionii limfatici sunt cei mai afectati de cancerul la nivelul maduvei spinarii si se umfla peste masura; ceaiul verde actioneaza imediat si ii desumfla cu o mai mare eficienta decat medicamentele obtinute prin sinteza.

In fine, ceaiul verde obtinut din planta camellia sinensis protejeaza maduva spinarii de actiunea degradanta a oxidarii si expunerii la stres, extractul de ceai verde fiind folosit pe scara larga in ultimii ani si promovat de clinicile de oncologie cu renume din strainatate.

No comments:

Post a Comment