Simbolurile, cifrele si numerele de pe anvelope 185/65 R15 fac alegerea lor mai simpla si mai eficienta

La cumpararea de anvelope 185/65 R15 putini sunt cei care stiu sa citeasca corect simbolurile de pe cauciucuri, de pe flancul lor. Cifrele si numerele de pe partea laterala a anvelopelor va spun tot ce trebuie sa stiti despre tipul de anvelopa si eficienta ei in diferite zone de carosabil. In ordine, cifrele de pe cauciucuri va spun ce latime are anvelopa in milimetri, talia anvelopei in procente din latimea benzii de rulare, radialul, adica constructia radiala a carcasei sau diametru cercului interior.

De asemenea, pe anvelope 185/65 R15 se mai observa si referinte la indicele de greutate, indicele de viteza, tubeless, marca si numarul de aprobare, unde e amplasat indicatorul de uzura a benzii de rulare. Pentru anvelopele de iarna, sunt specificate si caracteristicile corecte de iarna M&S, adica noroi si zapada, simbolul fulg de nea, data cand au fost fabricate, simbolul de conformitate, codul producatorului, tara unde au fost fabricate aceste anvelope 185/65 R15. La o privire mai atenta veti descoperi si denumirea comerciala, detaliile de constructie, marcaje pentru sarcina si presiune, tipul anvelopei, clasa de calitate. In privinta diametrului jantei, adica cel al cercului interior, vorbim de valori in toli sau inch, de exemplu 15 inch, unde un inch are 2.54 mm. Daca discutam de indicele de sarcina, el ne arata greutatea maxima care poate fi sustinuta de anvelopa atunci cand presiunea de umflare se incadreaza in valori normale. Respectarea valorii indicelui reduce la zero riscul de explozie in momentul in care masina este incarcata si se afla in miscare.

Asadar, mare atentie cand luati orice fel de anvelopa pentru a nu risca o tranzactie fara rost. Toate aceste insemne apar pe orice anvelopa noua, sunt vizibile si foarte usor de citit. E bine ca in momentul in care va hotarati sa luati anvelope noi sa aveti la dvs. si o lista cu ce inseamna fiecare si sa apelati, la nevoie la ajutorul unui prieten care se pricepe la interpretarea lor.

No comments:

Post a Comment