Emotiile negative duc la rezultate productive

De multe ori, lumea se vaita zicand ca nu pot fi atenti la ceea ce fac sau nu le iese nici o activitate asa cum ar trebui din cauza ca sunt suparati, nervosi, ingrijorati sau au parte de alte emotii negative de acest gen. De fapt, noi chiar ne putem controla emotiile acestea si le putem folosi in avantajul nostru, insa avem nevoie de timp si rabdare pentru a exersa si pentru a ne cunoaste. Fiecare om functioneaza intr-un mod diferit.

O buna parte dintre oameni, spre exemplu, isi folosesc furia atunci cand fac sport, practic isi “varsa nervii” alergand sau lucrand la sala. Pentru acesti oameni, furia este un lucru foarte bun care le da energie in doze foarte mari. Dupa ceva vreme petrecuta facand sport, ei nu numai ca se calmeaza, dar si arata mai bine! Filosoful indian Osho exemplifica aceste lucruri intr-un mod foarte util si ofera solutii pentru cei care experimenteaza emotii negative des. Spre exemplu, in cazul in care o persoana, dintr-u anuit motiv, simte o tristete profunda, ea se poate gandi la acelasi motiv astfel incat sa-si provoace singura furie. Probabil te intrebi “ei bine, din moment ce sunt trist, de ce as mai vrea sa fiu si nervos?” Motivul este foarte simplu.

Doua stari emotionale negative care se petrec in acelasi timp se anuleaza una pe alta. Este ca un fel de reactie chimica in ceea ce priveste modul de functionare. De aceea, este extrem de important sa exersam in fiecare zi puterea noastra interioara pe plan spitirual de a activa sau de a renunta la o anumita state. Astfel, vom atinge confortul spiritual si linistea de care avem nevoie pentru a ne ocupa de activitatile noastre de zi cu zi.

No comments:

Post a Comment