Stirile de senzatie capata teren

Cine spune ca un ziar care se respecta nu este si un ziar care publica stiri de scandal sau mondenitati?! Subiectele din show bizz-ul autohton par sa agate oricand si oriunde si indiferent de motivul pentru care le iei in seama (ca intr-adevar te intereseaza, ca vrei sa razi de vedete, ca vrei sa comentezi pe seama lor sau pur si simplu iti place barfa) - ele par sa acapereze pana si cele mai respectabile ziare. De exemplu o rubrica de stiri Cugir cuprinde de regula si ultimele noutati care vizeaza viata vedetelor din Romania, in special “de la centru”. Oamenii sunt interesati de subiecte tot mai efemere - mai vulgare si se pare ca o stire de interes public inseamna o stire prost facuta.

Totusi  merita sa ne indreptam atentia si catre alte tipuri de stiri care pot starni acelasi amuzament. De exemplu, zilele trecute o stire a starnit teroare dar si amuzamentul telespectatorilor - fiind deopotriva de socanta, cat si hilara. Ea facea referire la un patron de pe litoral, patron de discoteca, care plecat spre Bucuresti, circuland pe autostrada - isi numara incasarile, pe care tocmai le primise de la angajati. Asta nu e nimic, insa din pacate, neatentia lui sau foamea teribila cat si cheful nebun de a sti exact ce sume are pe mainile sale, l-au facut sa produca un accident grav care in cele din urma s-a soldat cu patru morti. Iar stimabillul a avut doar rani minore. Probabil plapuma de bani i-a tinut de siguranta in timpul accidentului.

Aceste stiri pot fi incadrate de cele mai multe ori in latura tragi-comicului, atragand dupa sine cati mai multi vizualizatori. Cand vorbim insa de stiri Cugir - putem lua in calcul evenimente care sa implice atat stari emotionale grave dar si stari de amuzament sever.

No comments:

Post a Comment