Beneficii ale imbatranirii

Rezistenta mai mare fizica si psihica. Multi atleti au perioada de glorie in jur de 20 de ani. O parte din ei pot avea performante notabile si pe la 30 de ani. Insa in general, cand treci de 40 de ani, deja nu prea mai esti in forma. Chiar daca pana in 40 de ani esti un zmeu pe terenul de atletism, nici dupa 50 de ani nu ai de ce sa te plangi.

Cei care depasesc o anumita varsta mai inaintata spun ca acest lucru e un avantaj pentru ei mai ales daca vor sa intre in competitie la un maraton. Avantajul este unul al experientei. Chiar si experienta nu e suficienta atunci cand vrei sa alergi pe distante mari asa ca pot aparea oricand dureri insuportabile, crampe, disconfort si foarte mult stres emotional. Pentru cei peste 40 de ani deja a ajunge la o astfel de bariera e ceva asteptat, pentru cei tineri, asa ceva nu se poate intampla.

Dupa cum s-a mai discutat, batranii sunt mai buni la controlul emotiilor, asa ca pot sa aiba acces mai usor la resursele din creier pentru a putea depasi obstacole de netrecut. In final, cei in varsta isi cunosc limitele, fizice si psihice. Mai bine sa fie pregatiti si gata sa intre in cursa decat sa incerce un lucru pe care stiu din start ca nu il vor duce la bun sfarsit.

No comments:

Post a Comment