Cat de importante sunt plintele parchet pentru designul unei camere?

Daca v-ati mutat in casa noua sau vreti sa mai faceti niste schimbari prin apartament cu siguranta primul gand care-l aveti este sa schimbati parchetul. Parchetul este elementul central al oricarei camere, el poate sa o transforme intr-una eleganta, daca e de calitate si e ingrijit, sau poate sa o arunce in anonimat, daca nu e ingrijit corespunzator. Montarea parchetului se face foarte simplu, de multe ori nu necesita o echipa specializata, esentele din care e facut lemnul parchetului difera, asa ca preturile sunt pentru orice buzunare.

Odata cu montarea parchetului de calitate apare insa si o alta problema pe care ar putea-o rezolva doar un profesionist. Pe marginea parchetului se monteaza asa-numitele plinte parchet, a caror imbinare si combinare cu elementele parchetului deja fixat poate da batai de cap, mai ales ca unghiurile pe care le poate impune peretele pe care se va fixa nu sunt asa de ofertate de fiecare data. Plinta este o piese de lemn sau din alte materiale, care se aplica pe partea de jos a peretilor pentru a proteja suprafata de lovituri, umezeala, pentru a acoperi rostul dintre pardoseala si perete. In functie de designul parchetului si de modul in care doriti sa arate acest „brau” din plinte parchet puteti opta pentru plinta alba, aluminiu, furnir, stejar de la www.naturalwoodfloor.ro, magazin online cu o oferta bogata de parchet de calitate si accesorii. Fiecare plinta are un canal exterior cu masca la culoare pe unde se poate introduce surubul, asa ca trebuie sa fim atenti si la modul in care se poate face imbinarea lor si fixarea in perete.

Unele necesita cleme de prindere, altele nu necesita, firele sau alte elemente la care trebuie sa avem acces vor fi „ferite” de plinte, astfel incat sa poata fi „la vedere”. Importanta plintelor este cu atat mai mare cu cat acestea pot sa ajute la crearea unui design perfect, pot sa dea o nota eleganta intregului decor din camera si pot sa fereasca zidul de eventuale atacuri din partea daunatorilor sau de acumualarea de insecte si mizerie.

No comments:

Post a Comment