Ce este un serviciu privat pentru situatii de urgenta?

Cu totii am auzit vorbindu-se despre pompieri, ambulanta, echipaje de descarcerare, paramedici... sunt servicii care intervin intotdeauna in caz de forta majora si care au obligatia de a asigura protectia persoanei si a bunurilor in cazul unor calamitati naturale sau a unor incidente neprevazute. Tot mai des in ultima vreme, insa, apar mentiuni referitoare la servicii private de urgenta, pornind de la ambulante private si terminand cu echipe precum Caldo Security care asigura protectia si prevenirea situatiilor de urgenta, pe baza unui contract incheiat cu institutii sau cu operatori economici, dar si cu persoane private care isi doresc sa aiba parte de siguranta si protectie eficienta.

Un serviciu privat pentru situatii de urgenta este, potrivit legislatiei in vigoare, o structura specializata - alta decat cea apartinand serviciilor de urgenta profesioniste (respectiv serviciile de stat), care actioneaza in scopul apararii vietii, avutului privat, impotriva incendiilor precum si altor calamitati. Un serviciu privat pentru situatii de urgenta are ca atributii desfasurarea de activitati de informare in scopul cunoasterii si respectarii regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor dar si impotriva altor situatii de urgenta, verificarea modului in care se aplica normele privitoare la apararea impotriva incendiilor, asigurarea propriu zisa a interventiei pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor dar si bunurilor mobile sau imobile periclitate de catre situatia de forta majora care apare.

De asemenea, tot la capitolul atributii intra si verificarea si intretinerea mjloacelor de prevenire si stingere a incendiilor, a instalatiilor de semnalizare, avertizare si stingere, instruirea personalului si conducerii unei institutii cu privire la modul de interventie in caz de incendiu sau alta situatie de forta majora. Formarea si evaluarea membrilor unei astfel de echipe private de protectie este asigurata de catre centre de formare si evaluare abilitate de lege, la fel ca si certificarea competentei lor profesionale. Un serviciu privat de urgenta are in subordinea sa pompieri angajati si voluntari, insa toti trebuie sa aiba formare si certificare profesionista.

No comments:

Post a Comment