Horn Papers

Horn Papers sunt niste documente genealogice fake si amintiri de familie care si-au inceput saga bizara in 1932. Atunci doi editori de la ziar au primit o scrisoare de la W.F. Horn din Topeka, Kansas. Potrivit lui Horn acesta gasise niste comori ascunse in curtea casei sale, precum si niste documente rare din vremuri indepartate si niste harti din acea perioada. Jurnale, ziare, artefacte si documente cheie despre care nu s-a mai stiut pana in acea zi zaceau in curtea sa inca nedescoperite si nevalorificate.

Pentru ca documentele erau prea fragile, acesta s-a oferit sa dea ziarului doar copii facute de el. Era primul semn ca ceva era putred in Danemarca. Din momentul in care povestea sa a devenit publica omul a inceput sa vorbeasca si altora despre ce aflase, facea tururi pe Coasta de Est pentru a impartasi cunostintele sale. Horn povestea totul foarte calm si crezand in ceea ce spune asa ca a pacalit pe toata lumea care-l asculta. In povestile sale el amintea si de evenimentele importante din epoca descrisa de documente, asa ca totul era si mai veridic. Multe dintre referintele sale nu puteau fi depistate in istorie, unele detalii pareau ca erau inventate pe loc, dar, cu toate astea, lumea continua sa creada in ceea ce avea de spus despre descoperirea uriasa facuta in gradina lui. Cei de la Universitatea din Pennsylvania au incercat sa autentifice documentele si la final au fost dispusi sa dea 20.000 de dolari ca sa cumpere documentele oficiale. Greene County Historical Society a venit de fapt cu oferta generoasa, apoi a publicat documentele sperand sa rescrie istoria regiunii respective.

Nu dupa mult timp minciuna a iesit la suprafata. Cerneala data din 1930. Monedele sale pe care tot le arata aveau scris COV pe ele, insa la fel erau inscriptionate si alte monede olandeza din Colonia Virginia. Calendarul gresit fusese folosit si el pentru stabilirea datelor, asa ca totul a iesit la iveala rapid. Horn a murit in 1956, fara sa mai fie interesat de documentele sale atat de pretioase.

No comments:

Post a Comment