Dressing-ul: ideal pentru orice tip de locuinta

Dressing-ul sau dressingroom-ul reprezinta o incapere special amenajata in vederea depozitarii hainelor si a tuturor accesoriilor vestimentare. Aceasta camera special amenajata pentru garderoba este dotata cu numeroase rafturi si suporturi necesare gruparii elementelor si accesoriilor vestimentare pe categorii. Acest tip de dressing este intalnit de cele mai multe ori in casele sau apartamentele foarte mari. In locuintele mici dressing-ul este suplinit cu succes de numeroase dulapuri special construite pentru depozitarea vestimentatiei.

Depozitarea hainelor, intr-o locuinta cu spatiu redus, era, pana nu demult, o adevarata provocare. Suntem nevoiti sa ne organizam garderoba la o anumita perioada de timp. In acest sens avem nevoie de dulapurile tip dressing.

Dulapul de tip dressing este foarte practic deoarece ne permite sa compartimentam spatiile de depozitare dupa bunul plac, in functie de necesitatile noastre. Sunt realizate astfel incat permit schimbarea rafturilor si barelor pentru umerase. Astfel, putem modifica rafturile cu usurinta fara a fi nevoiti sa apelam la un specialist. Pe langa rafturi si bare de umerase puteti amplasa si diverse cosuri, suporturi pentru pantaloni, agatatori pentru palarii, genti, curele sau alte accesorii.

Important este, ca atunci cand dorim sa ne achizitionam un astfel de dulap sa acordam prioritate aspectului functional, deoarece caracteristica sa de a fi flexibil este necesara pentru a satisface necesitatile noastre in materie de depozitare.

O idee prin care putem avea un dressing aerisit este aceea de a depozita hainele in functie de fiecare sezon. Daca avem piese vestimentare pe care nu le folosim intr-o anumita perioada de timp este indicat sa le depozitam in alt loc.

De cele mai multe ori dressingurile sunt fabricate din PAL melaminat, MDF sau din structuri metalice cromate. Materialele utilizate pentru finisare sunt foarte variate: lambriuri naturale sau din plastic, lemn, furnir de lemn, tapet, etc.

Nu trebuie sa uitam de sistemul de iluminare si de ventilatie. Lumina dintr-un dressing trebuie sa fie mare si puternica astfel incat sa ilumineze toate hainele nu doar o parte. Trebuie sa avem si un sistem de ventilatie deoarece hainele trebuie sa fie aerisite.

No comments:

Post a Comment