Parisul si frumusetile sale urbane

Parisul ca si oras este renumit pentru doua lucruri: rafinament si cultura. De exemplu, Montparnasse este o zona istorica de pe malul stang al Senei, faimoasa pentru ateliere, restaurante si cafenele; aici se afla si turnul Montparnasse de la al carui al 56-lea etaj (196m) se poate admira o superba priveliste a Parisului. Sau puteti urca pe terasa aflata la 210 de metri de unde, in zilele senine, se poate privi la 40 de kilometri in departare.

In apropiere este si Gara Montparnasse, important nod feroviar si de metrou. Cimitirul Pere Lachaise, un alt loc care ar trebui vizitat in Paris, este unul dintre cele mai populare obiective pariziene, si contine mormintele multor francezi faimosi, cat si ale unor oameni faimosi din toata lumea, care au ajuns sa traiasca in Franta (inclusiv romani). Insa un aspect important pentru care Parisul este desigur faimos este reprezentat si de volumul mare de distractie, iar aici amintim de Disneyland.

Cine nu si-ar dori sa ajunga acolo si macar pentru doua zile, sa uite de greutatile de adult si cine nu si-ar dori sa revina la clipele placute din copilarie?! Iata ca mega-parcul de distractii ofera sansa, tuturor melancolicilor si numai, iar cei care vor sa place apoi in alte zone de interes turistic, un transfer din Disney la CDG, de exemplu, este foarte usor de gasit. Si astfel iti poti continua aventura la oras, in lumea oamenilor mari. Restaurantele bogate in meniuri si magazinele imense iti pot face o vacanta de neuitat alaturi de familie sau alaturi de prieteni in capitala Frantei, iar daca nu ai un buget prea mare disponibil, atunci poti merge si doar la cafenele micute, ori la restaurante care servesc in regim de cantina si vei avea poate, acelasi gust parizian, fara prea mari eforturi, ramand numai cu amintiri frumoase.

No comments:

Post a Comment