XBT Trading intermediaza cu succes obtinerea rapida a formularului A1

Daca intentionati sa detasati angajatii - nu mai mult de jumatate din personalul companiei, firmei dvs. – intr-o tara membra a Uniunii Europene, formularul A1 (fostul E 101) este primul lucru pe care trebuie sa-l obtineti. Insa pana la obtinere formular a1 este necesar sa stiti ce este cu el si ce acte trebuie sa strangeti intr-un dosar pentru a-l avea in mana in cel mai scurt timp.

Formularul A1 confirma ca angajatii detasati sunt la zi cu plata contributiei la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si ca vor plati asigurarea in tara lor si nu in tara unde vor fi detasati. Astfel, se evita foarte usor plata in doua tari a asigurarii de sanatate, ceea ce este in dezavantajul angajatului. Pentru obtinere formular a1 de la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, un lucrator independent trebuie sa prezinte un dosar continand: un certificat de atestare fiscala a P.F.A., o adeverinta care dovedeste stagiul de cotizare a P.F.A in ultimul an, de la CJP (Casa Judeteana de Pensii), cea mai recenta situatie financiara a P.F.A., certificatul de inregistrare, autorizatia, certificatul constatator al situatiei P.F.A., contractul dintre P.F.A si angajatorul din strainatate, Cartea de Identitate a P.F.A.

In cazul angajatorului, dosarul e mai stufos si aici se poate apela cu incredere la XBT Trading - xbt.ro/, o companie specializata in consultanta si intermediere pentru obtinere formular A1. Actele care trebuie sa se regaseasca in dosarul angajatorului ar fi: un certicat de atestare fiscala, o adeverinta cu stagiul de cotizare din ultimul an pentru salariati, emis de CJP, cea mai recenta situatie financiara, certificatul de inregistrare, contractele de munca ale salariatiilor, o adeverinta ITM cu numarul total de angajati, certificat constatator al situatiei companiei, firmei, contractul dintre firma din Romania si angajatorul din strainatate si Cartile de Identitate ale salariatilor detasati. Ca sa nu existe surprize, este de preferat, daca apelati la XBT Trading, sa solicitati o cotatie de pret pentru consultanta in ideea detasarii angajatilor intr-o tara membra a Uniunii Europene.

No comments:

Post a Comment