Anvelope de iarna

Daca e sa ne incredem in prognoza meteo pentru zilele urmatoare, am spune ca ne pandeste iarna dupa colt si acum chiar am fi justificati sa spunem “ca ne-a luat pe nepregatite”. Tocmai de aceea consider ca acesta este momentul potrivit sa aducem in discutie acele cuvinte greu de pronuntat de catre soferii de pretutindeni: anvelope iarna. Da, vine un moment in care inevitabilul se va produce si va trebui sa va luati la revedere de la anvelopele de vara si sa treceti la anvelopele de iarna, pentru a face fata intemperiilor vremii.

De unde stiti cand este momentul sa faceti aceste schimbari? Daca termometrul arata sub +7 °C este momentul sa montati anvelopele de iarna. Cauciucul unei anvelope de iarna este mai moale si mai flexibil, spre deosebire de cauciucul unei anvelope de vara, care are o duritate mult mai mare, pentru a putea rezista la temperature foarte ridicate. Anvelopele de iarna asigura o aderenta mult mai buna in cazul unor conditii neprielnice: drumuri ude, acoperite de zapada, alunecoase, acoperite cu gheata si polei. Siguranta oferita de aceste anvelope pe timp de iarna constituie principalul motiv pentru care sunt si recomandate si necesare. Soferii se pot baza pe ele atunci cand temperaturile scad sub +7 °C , in special la franare.

Cauciucurile de iarna constituie o investitie vitala, atat pentru propria lor siguranta cat si pentru siguranta celorlalti participanti in trafic. Pe de alta parte soferii sunt obligati prin lege sa iti puna anvelope de iarna atunci cand conditiile meteorologice o impun. Acest aspect nu tine de perioada calendaristica, ci de conditiile in care se afla carosabilul si de temperatura. Prin urmare, sunteti feriti de probleme in anotimpul rece, daca va echipati masina corespunzator si sunteti astfel scutiti de multe surprize neplacute. Adaptarea la conditiile de iarna o puteti face trecand de la anvelopele de vara la cele de iarna si fiind de doua ori mai atenti in trafic, ca in anotimpul cald.

No comments:

Post a Comment