Orase faimoase despre care nici nu ai stiut pana azi

Aberdeen, Washington. Faimos pentru cele mai bune formatii de rock din lume -Nirvana, Metal Church, The Melvins, dar si pentru Daniel Bryan, un celebru luptator, orasului Aberdeen i-a luat mai multi ani pana sa-si dea seama cine e vedeta adevarata a orasului, domnul Kurt Cobain. Pe placuta de intampinare in oras sunt scrise acum „Come As You Are”, in semn de omagiu fata de Cobain. Familia Cobain a rasuflat usurata cand a vazut sloganul, exclamand „Era si cazul”.

Hobbiton, Noua Zeelanda. Cand s-a filmat „Stapanul Inelelor” a fost construit un intreg decor Hobbiton, care urma sa fie distrus la finalul filmarilor, pana cineva din echipa s-a gandit ca lumea ar da bani sa vada orasul hobbitilor. Astazi, decorurile magnifice sunt cea mai importanta atractie turistica din Noua Zeelanda. Mii de fani din toata lumea vin sa vada Hobbiton, autoritatile punandu-le la dispozitie toate facilitatile pentru a intra in poveste si a se simti exact ca in film. Turismul a inflorit neasteptat de mult, numarul turistilor fiind cu 40% mai mare de cand cu Hobbiton si „Stapanul Inelelor”.

Fucking, Austria. Fucking este o exceptie care confirma regula, cum se spune. Toate numele de orase au fost tolerate, chiar daca sunt bizare uneori, orasul acesta din Austria nu a facut-o. Locuitorii de acolo sunt tinta glumelor telefonice, iar semnul indicator pentru oras a fost furat, asa ca au trebuit sa faca unul din ciment. Turistii tot incearca sa faca sex in fata semnului-ca doar asta spune, nu-spre disperarea locuitorilor. Semnele de prin oras au si un semn mai mic dedesubt pe care sta scris „va rugam, nu asa de repede”.

Desi il uras, turismul e benefic pentru bugetul orasului. Occidentalii iubesc orasul, venind aici in numar mare. Nu mai vand nici vederi cu numele lor inscriptionat desi se cer adesea si vor sa se renunte la turism.

No comments:

Post a Comment