Dezvoltare personala

Conceptul de dezvoltare personala a aparut la noi in tara oficial aproximativ acum 20 de ani, este o stiinta relativ tanara si este o ramura a psihologiei practice.

Dezvoltarea personala pentru mine inseamna a-mi dezvolta toate aspectele vietii. Dezvoltarea personala cuprinde:
Motivatia: poti invata ce este motivatia, cum se clasifica, cum incepi sa fii si cum ramai motivat. Motivatia este un aspect al vietii de care toata lumea are nevoie sa o dezvolte, nu poti munci fara ea, nu poti iubi fara ea… motivatia necultivata este  o reteta pentru lenevire, procrastinare.
Increderea de sine: o alta ramura a dezvoltarii personale fara de care nu putem avea ce ne propunem. Sa  zicem ca vrei sa ai o prietena si esti destul de motivat de singuratate, nu vei putea comunica, seduce, atrage sau/si relationa cu vreo fata fara increderea in sine.
Disciplina: in  ziua de azi este mai greu sa te disciplinezi din cauza ca avem prea multe distrageri de atentie. Peste tot unde te intorci dai ori de televizor sau calculator ori de prea multe reclame care te forteaza psihologic sa le iei in considerare.

Motivatia, increderea de sine si disciplina pot fi dezvoltate. Incep sa apara foarte multe materiale didactice si tabere specifice si la noi in Romania, de aceea este recomandat sa investim in ele de la o varsta cat mai frageda pentru a fi echilibrati pe viitor, sa putem avea relatii foarte bune cu ceilalti oameni, sa fim cu un pas mai aproape de visele proprii si sa avem o viata cat mai echilibrata din punct de vedere  psihologic. Asadar, trebuie doar constientizam importanta dezvoltarii personale sa ne dam seama beneficiile ei, iar apoi daca alegem sa investim timp si bani o sa vezi ca are sa merite cu varf si indesat.

No comments:

Post a Comment